De overtocht naar Ameland

 

Reguliere veerdienst

Om op Ameland te komen kunt u met de veerboot van Wagenborg zowel te voet, met de fiets of met de auto over komen. Bekijk hier de dienstregeling van de boot.

Sneldienst

Wagenborg heeft naast de veerboot ook een snelle boot tot haar beschikking. Met deze sneldienst bent u binnen 20 minuten op het eiland. De sneldienst kan per overtocht maximaal 47 mensen vervoeren. Bekijk hier voor meer informatie over de sneldienst, tarieven en het reserveren van de boot.

Vervoer op Ameland

 

Openbaar vervoer 

Op Ameland reis je gemakkelijk met de Arriva bus naar de bossen, het strand of de dorpen Hollum, Ballum, Buren en Nes. De tarieven voor een retourticket liggen tussen de €2,- en de €6,-. De OV-chipkaart wordt ook geaccepteerd. In de lijndienst bussen op Ameland kun je een plaatsbewijs bij de chauffeur kopen. Tevens biedt Arriva dagkaarten aan, op die manier kun je een hele dag onbeperkt met de bus reizen. Kinderen tot 4 jaar en aangelijnde huisdieren mogen – onder begeleiding – gratis mee.

Taxi

Over het hele eiland kunt u ook 24 uur per dag per taxi vervoerd worden. Cosi-Tax: 0519 543200, Taxi De Boer: 06 33350000

Fietsen / fietsverhuur

Fietsen is de meest populaire sport c.q. vervoersmiddel op het eiland. Er zijn prachtige routes over het hele eiland. In elk dorp vindt u wel één of meerdere verhuurbedrijven, welke allerlei soorten fietsen verhuren en tevens gratis routekaartjes meegeven. Bij Nobel fietsenverhuur kunt u uw fiets vast van te voren bestellen of zelfs bij uw vakantieadres klaar laten zetten! Klik hier voor meer informatie